Paprika ostrá bio mletá 40g

60,00 Kč
S DPH

Paprika – „sladká, ostrá, červená“ Myšlenkový skok od papriky k Maďarsku je velmi blízký, pomohla tedy tato země paprice přece více ke slávě?

Počet

Maďarské pokrmy jako je kuře na paprice a guláš žijí ze sladce-kouřového, něžného a více nebo méně ostrého aroma tohoto tmavě červeného prášku. Paprika se ale těší oblibě také ve zbytku světa. Je součástí mnoha marokánských kořeněných směsí a je jako takové rádo přidáváno do typické marokánské polévky – Tajines. Také ve španělské tortile je červený prášek nezbytný, přičemž je upřednostňována o něco ostřejší varianta. Paprika je mnohostranná a neexistuje téměř nic k čemu by se nehodila. Kdo ji má rád, tomu se doporučuje trocha experimentování.


Tip: Při vysokých teplotách paprika hořkne. Zahřívání papriky v horkém oleji bychom se tedy měli raději vyhnout. Čím ostřejší používáte druh, tím později byste jej měli přidávat do pokrmů. Jemnější druhy by měli v hrnci přistát dříve.

Hmotnost: 40g

Sonnentor
00333.0
20 ks