

Prosná kaše sestává z jahelné a kukuřičné mouky. Obě tyto obiloviny neobsahují gliadin (frakce glutenu) a jsou tak vhodné i pro celiaky. Bezlepková potravina.
Instantní kaše Nomina jsou výrobky s výraznou nutriční hodnotou a mimořádně lehkou stravitelností. Mezi jejich přednosti patří rychlá a snadná příprava a variabilnost použití. Instantní kaše představují moderní a zdravý způsob výživy, vhodný pro všechny věkové kategorie. Prosnou kaši můžeme použít na zahuštění omáček a polévek, hodí se i jako pojivo při výrobě karbanátků a sekané. Přídavek 2 – 3 váhových procent do mouky způsobí při přípravě kynutého těsta lepší schopnost vázat vodu, což přinese prodloužení trvanlivosti a vyšší vláčnost těsta. Kaše Nomina lze použít i jako základní hmotu při výrobě domácích pomazánek.
Složení: Proso – jáhly (60%), kukuřičná krupice (40 %).
Návod k přípravě: Do teplého sójového (či jiného) nápoje přidáváme za stálého míchání instantní kaši – až docílíme požadované hustoty. Instantní kaše Nomina jsou výborné i v kombinaci se sójovým jogurtem nebo ovocnou přesnídávkou.
Kalorická hodnota/energie (na 100g): 1541 kJ/368 kcal. Bílkoviny: 12,0 g. Sacharidy: 72,2 g. Tuky: 1,2 g. Vláknina: 3,2 g. Popř. jiné (cholesterol, vitaminy apod.): minerální látky 1,2 g.
Hmotnost: 300 g